Isorocket Flieger

Ankerconstructie – rocketcomponents

Geen enkel ander permanent anker is zo consequent doordacht en houdt als permanent anker vooral rekening met de duurzame bescherming van de gevel. Al bij de eerste installatie worden beschadigingen aan de wandconstructie, zoals ze door het verwijderen van vaak al verbogen traditionele steigerschroeven voorkomen, effectief voorkomen. Maar juist bij latere steigerplaatsingen (bijvoorbeeld bij renovatie) wordt het echte nut van het permanente steigeranker duidelijk: de permanente ankerpunten kunnen gewoon worden hergebruikt. Het openen en de daaraan gerelateerde nieuwe beschadiging van de gevel wordt helemaal uitgesloten. Dit wordt mogelijk door de gepatenteerde constructie van het isorocket® steigeranker.

rocketbase

rocketbase (Lastverteilplatte)

De exact gedimensioneerde lastverdeelplaten rocketbase zijn afgestemd op zowel de respectieve ondergrond (beton of metselwerk) als ook op de gewenste latere constructiedikte. De rocketbase die vervaardigd is van hoogwaardig verzinkt staal wordt aan de muurzijde bevochtigd met de composietlijm rocketglue voor een bellenvrije montage en op de wandconstructie gemonteerd. Hierdoor garanderen wij een 100% lastoverdracht in de betreffende ondergrond en een maximale lastopname voor duidelijk minder bevestigingspunten, dan tot dusver in de markt het geval was. De rocketbase wordt perfect gemonteerd met de montagesleutel rocketkey, die deel uitmaakt van onze montageset.

rocketplug

rocketplug (Dübel)

Met de rocketplug leveren wij diverse toegelaten bevestigingsmiddelen voor wandconstructies van gescheurd en niet gescheurd beton of ook metselwerk (massieve steen) conform DIN 4426 (Duitse norm) voor verankering van de lastverdeelplaat rocketbase in de respectieve ondergrond. Voor de tijdelijke steigerverankering conform DIN EN 12811-1:2004-03 (Tijdelijke constructies voor bouwwerken - deel 1: Werksteigers/Duitse norm) leveren wij u bijbehorende nylon pluggen in bewezen kwaliteit, die de steigerbouwer kent uit zijn dagelijkse werkzaamheden.

rocketbody

rocketbody (Ankerkörper)

De ankerbehuizing rocketbody is het hart van het isorocket® permanente steigeranker. Hij bestaat uit glasvezelversterkt kunststof en wordt gemonteerd op de lastverdeelplaat rocketbase en met de montagesleutel rocketkey vast aangedraaid. Door zijn cilindrische vorm maakt de rocketbody een eenvoudige en volledige isolatieverwerking mogelijk, die nog wordt ondersteund door de zelftappende lastverdelingslamellen. Het op de betreffende constructiedikte (Mini, Medi, Maxi, Mega) afgestemde schroefkanaal beschikt als enig permanent anker over een speciaal aanzet- en montagepunt voor de montage van een voegenafdichtingsband, die in alle ETICS-toelatingen voor overeenkomstige inbouw wordt vereist. Door de lange kunststof hals (“Zwanenhals”) is de realisatie van een perfecte aansluiting voor de verstevings- en afwerkingswerkzaamheden te allen tijde mogelijk. Bij de demontage van de steiger wordt het uitstekende deel van de ankerbehuizing met het speciale inkortapparaat rocketcutter ingekort op gevelniveau. Op deze manier sluit de rocketbody in zijn toegepaste constructiedikte ondanks bijbehorende oneffenheden in de ondergrond vlak op de gevel aan.

rocketbolt

rocketbolt (Ösenschraube)

De oogschroef rocketbolt wordt voor een vakkundige verankering van de steiger in de ankerbehuizing rocketbody gedraaid. Door het lange schroefkanaal (”zwanenhals”) heeft de schroef in geen enkele fase van de gevelbouw direct contact met het ETICS of de wapening of afwerklagen daarvan. Door deze strikte scheiding van componenten wordt het verwijderen van de afwerklaag bij demontage van de oogschroef voorkomen en een nette aansluiting gewaarborgd. De oogschroef rocketbolt die gemaakt is van speciaal staal met een diameter van 18 mm valt op ten opzichte van de anders vaak slechts 12 mm dikke schroeven. Deze 50% sterkere schroef zorgt voor een duidelijk betere stabiliteit en een minimale verbuiging in de schroefverbinding bij de de DIN 4426 (Duitse norm) voorziene zijdelingse belasting en vermindert het aantal te monteren ankerpunten op een geveloppervlak.

rocketseal

rocketseal (Verschluss)

Met de themisch bruggenvrije speciale sluiting rocketseal wordt het schroefkanaal met de ontmanteling van de steiger en het inkorten van de ankerbehuizing perfect en duurzaam gesloten. De rocketseal is niet alleen een sluiting, maar beschikt over een schroefverbinding naar de rocketbody, die steeds weer geopend en gesloten kan worden. In de constructie is het schroefkanaal verdeeld in achter elkaar liggende luchtkamers die voor een thermische brugvrijheid zorgen. De kop beschikt over een roestvrij stalen inzetstuk voor de opname van een inbussleutel voor de betreffende montagestap, deze kop voorkomt zelfs effectief "doorslippen" bij ankerpunten die langdurig niet geopend werden. Niet zomaar een “stop” maar doordachte kwaliteit in een perfecte constructie, van hoogwaardig kunststof, die met alle gangbare gevelkleuren kan worden “overgekwast”. Bij vernieuwde steigers wordt de speciale sluiting er gewoon uitgedraaid en is het isorocket® permanente steigeranker weer startklaar.

Wilt u meer weten?

Wij informeren u graag gedetailleerd over de unieke voordelen van het permanente steigeranker isorocket®.

Informatie / bestelling

U bent net zo enthousiast over isorocket® dan wij en wilt deel gaan uitmaken van de rocketstory? Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe handelspartners in Nederland! Positioneert u zich als innovatieve probleemoplosser en ga met ons in zee – dat rockt! Voor vragen en meer informatie belt u met +49 4473 9495-0 of mailt u naar rocketpartner@isorocket.de.

 • Verankerung

  Veilige verankering van de steiger met het isorocket® permanente steigeranker.

 • Anstrich

  Schonere schilderswerkzaamheden om het isorocket® permanente steigeranker.

 • Ablängen

  Op lengte maken van het schroefkanaal met de rocketcutter (speciaal gereedschap uit de montageset).

 • Dämmung

  Schoner verwerken van het isolatiemateriaal. Ideale lastoverdracht zorgt voor stabiliteit.

 • Kraftaufnahme

  Perfecte krachtabsorptie per montagepunt.