Isorocket Flieger

rocketstory

Een gevel is het onmiskenbare aanzicht van een gebouw. Deze moet er niet alleen goed uitzien, ze moet bovendien functioneren. In een tijd van verschillende wandconstructies met verschillende sterktes en verankeringsmogelijkheden wordt het steeds moeilijker, om na jaren nieuwe verankeringspunten te maken, wanneer daar in de nieuwbouwfase daaraan niet gedacht werd. Een taak die door architect, planner en de betrokken vakmensen niet moet worden genegeerd. Maar wat moet men plannen of inbouwen, wanneer er verschillende systemen met vrij goede aanzetstukken op de markt beschikbaar zijn, maar die misschien niet allemaal doordacht zijn?

Het idee

Basis voor de ontwikkeling van het isorocket® permanente anker (permanente steigeranker) was het idee van een verankeringssysteem, dat van de montage van de steiger tot aan het afbreken hiervan niet meer herbouwd of op een andere manier moet worden behandeld. Respectieve aan de gevel werkende contracpartners moeten onafhankelijk van elkaar kunnen werken. Het anker moet voldoen aan DIN 4426 (Duitse norm) en over een toelating van de DIBT voor beton en/of metselwerk beschikken. Hij moet de 100% lastoverdracht in de wandconstructie garanderen, nette aansluitingen in de afwerking mogelijk maken en met een voegenafdichtingsband kunnen worden afgewerkt, zoals alle op de markt aanwezige toelatingen van systemen voor externe thermische isolatie (ETICS) vereisen. De montage van het permanente anker moet in verhouding eenvoudig en qua hantering op zoveel mogelijk gebieden gelijk zijn. Van de integratie in de wandconstructie tot aan de afsluitkap moeten kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt, die het systeem ook na jaren blootstelling aan weersomstandigheden nog volledig functioneel houden. Het was ons doel om niet de grootste, niet de goedkoopste, maar liever de beste te zijn.

Het beste product dat qua functionaliteit volledig is doordacht in een slimme prijs-kwaliteitsverhouding, dat moet het zijn.

Het resultaat

isorocket® is geen traditioneel steigeranker, maar meer een permanent ankersysteem met antwoorden op dagelijks terugkerende probleemsituaties in de gevelbouw (ETICS, gordijngevel en 2-schalig metselwerk), met ondergronden van beton of metselwerk en constructiediktes van 100 - 400 mm. Een uniek, duurzaam permanent ankersysteem, dat vandaag al aan alle vereisten aan een verankeringssysteem van de toekomst voldoet.

 • Veilige verankering van de steiger door uitgekiende en perfect geconstrueerde krachtoverbrenging
 • Grootste lastopname per montagepunt zowel bij kleinere als grotere constructiediktes
 • Perfecte verwerkingsmogelijkheid conform de vereisten van de gebruikelijke ETICS-toelatingen
 • Inkorten van het schroefkanaal tot het noodzakelijke gevelniveau bij elk ankerpunt
 • Nette aansluiting op de afwerking en thermisch bruggenvrij afdichtplugsysteem
 • X-voudig hergebruik van de ankerpunten zonder slijtage
 • Geen onderlinge afhankelijkheden van contractpartners gedurende de montagetijd voor een goed geoliede samenwerking
 • Bij DIBT toegelaten permanent ankersysteem conform DIN 4426 (Duitse norm) voor beton- en metselondergronden

Het isorocket® permanente steigeranker beschikt als enige steigerverankeringssysteem over de bouwkundige toelating voor metselwerk en beton. isorocket® is duurzaam startklaar voor architecten, planners, steigerbouwers, bouwondernemers of andere aan de gevels werkende contractpartners. Altijd wanneer aantrekkelijke gevels op de voorgrond staan, stressvrij werken en rondom tevreden opdrachtgevers het doel zijn, kun je met de isorocket® permanente ankers duurzaam doorstarten.

Wilt u meer weten?

Wij informeren u graag gedetailleerd over de unieke voordelen van het permanente steigeranker isorocket®.

Informatie / bestelling

U bent net zo enthousiast over isorocket® dan wij en wilt deel gaan uitmaken van de rocketstory? Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe handelspartners in Nederland! Positioneert u zich als innovatieve probleemoplosser en ga met ons in zee – dat rockt! Voor vragen en meer informatie belt u met +49 4473 9495-0 of mailt u naar rocketpartner@isorocket.de.

 • Ablängen

  Op lengte maken van het schroefkanaal met de rocketcutter (speciaal gereedschap uit de montageset).

 • Stopfen

  Aanbrengen van de thermische bruggenvrije afdichtplug.

 • System Concrete

  De isorocket® Concrete-serie is speciaal voor toepassing op beton conform DIN 4426 (Duitse norm) ontwikkeld.

 • Verankerung

  Veilige verankering van de steiger met het isorocket® permanente steigeranker.

 • Dämmung

  Schoner verwerken van het isolatiemateriaal. Ideale lastoverdracht zorgt voor stabiliteit.