Isorocket Flieger

isorocket®: Voordelen/Feiten

Dat het isorocket® permanente steigeranker het beste steigeranker aller tijden moet zijn, is voor ons geen provocerende uitspraak en geen wishful thinking noch ongefundeerde bewering. In plaats daarvan vertrouwen we op ondubbelzinnige feiten die, rekening houdende met de eisen conform DIN 4426 (Duitse norm), het unieke karakter en de superioriteit van dit innovatieve verankeringssysteem ten opzichte van alle concurrerende producten die momenteel op de markt zijn bewijzen.

 • 1. DIBt-toelating

  Het momenteel enige permanente steigeranker op de markt, die over een bouwkundige toelating (Duitsland) voor metselwerk en beton beschikt.

 • 2. Dimensionering

  Het unieke permanente steigeranker, dat traploze gevelconstructies van 100 tot 400 mm mogelijk maakt. En dat binnen het zelfde systeem.

 • 3. Gevelconstructies

  Het enige permanente steigeranker, dat op basis van de intelligente opbouw van de componenten zowel voor ETICS, gordijngevel en 2-schalig metselwerk kan worden gebruikt en te allen tijde kan worden hergebruikt.

 • 4. Gepatenteerde 2-deling

  Het enige permanente steigeranker, dat een gepatenteerde 2-deling van ankerbehuizing en lastverdelingsplaat bevat. Dat maakt de isorocket® maximaal flexibel en voor willekeurige of wisselende ondergronden bruikbaar (beton, metselwerk of andere wandconstructies). Terwijl de lastverdeelplaat afhankelijk van de ondergrond (beton of metselwerk) op basis van het verschillende draagvermogen wordt uitgewisseld, blijven ankerbehuizing, oogschroefven en afdichtpluggen altijd gelijk en universeel inzetbaar.

 • 5. De “zwanenhals”

  Met deze aanduiding wordt de lange kunststof hals van de ankerbehuizing bedoeld en die heeft het echt in zich. Dit “simpele” kunststof verlengstuk zorgt voor beslissende functionele en kwaliteits-voordelen ten opzichte van alle vergelijkbare verankeringssystemen:

  • Opnamepunt voor voegenafdichtingsband
  • veilige bevestiging van de steigerschroeven door binnenschroefdraad
  • voorkomt contact tussen steigerschroef en wandconstructie (geen beschadiging van de gevel mogelijk bij het uitdraaien van de steigerschroef)
  • ideaal verwerkingsoppervlak voor alle contractpartners
  • na voltooien van de wandconstructie in te korten op gevelniveau
  • veilige en thermische bruggenvrije bevestiging van de afdichtplug
  • duurzaam ankerpunt voor willekeurig hergebruik

  isorocket® wordt niet in de laatste plaats door de geniale “zwanenhals” het eigenlijke permanente steigeranker. Dit is een goed voorbeeld van dat er voor het voldoen aan complexe vereisten een heel eenvoudige oplossing vaak de beste is. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat dit princiope door de concurrentie al meer of minder wordt gekopieerd. Wij zien dat als een bevestiging van onze aanpak!

 • 6. Statica/DIN-conformiteit

  Het permanente steigeranker met de maximale nominale weerstanden en werkbelastingen, die niet alleen betrekking hebben op de oogschroef (rocketbolt), maar op het gehele systeem inclusief integratie in het metselwerk. Daardoor zijn in het oppervlak duidelijk minder permanente ankers nodig, wat niet alleen op ankerkosten bespaart maar ook op montagetijd. Bij de meeste producten van de concurrentie bestaan alleen statische bewijzen voor afzonderlijke componenten. Vaak worden er bij de berekeningen geen rekening gehouden met de integratie in het metselwerk (bevestigingsmateriaal, pluggen, schroeven, etc.) die uiteindelijk doorslaggevend zijn voor de veiligheid en stabiliteit van de steiger.

 • 7. Leveringsomvang

  isorocket® permanente steigerankers worden afhankelijk van wandconstructie en ondergrond altijd als compleet systeem geleverd. Dat wil zeggen dat alle volgens de voorschriften benodigde onderdelen voor de montage aanwezig zijn. Dit gaat met name ook om het conform abZ of ETA toegelaten verankeringsmateriaal (pluggen, schroeven). Het gevaar van het plaatsen van een verkeerde plug, zoals in de praktijk altijd weer voorkomt, wordt op die manier effectief afgewend. Een ander niet onbelangrijk voordeel is, dat de toelating van de isorocket® permanente steigerankers onafhankelijk is van het betreffende bevestigingsmateriaal. Zo kunnen we in de toekomst mogelijk eventueel verbeterde pluggen en/of schroeven (uiteraard met toelating) gebruiken en daarmee de hoge stabiliteit van het totale systeem verder verbeteren - zonder dat een nieuwe toelating wordt vereist.

 • 8. Hergebruik

  De optie/functie van het hergebruik is een integraal onderdeel van de DIN 4426 ( Duitse norm). Anders zou er ook geen reden zijn voor het permanente verblijf van steigerankers in de gevel. Het isorocket® permanente steigeranker biedt als enige verankeringssysteem twee mogelijkheden voor hergebruik.

  1. Afdichtplug met inbussleutel eruit draaien, oogschroef erin draaien, steiger inhangen, klaar.

  In de praktijk klagen steigerbouwers echter dat bij renovatie (bijv. opnieuw verven) de ankerpunten nauwelijks kunnen worden uitgelijnd met de knooppunten van de verschillende systeemsteigers. Ook voor dit scenario hebben wij een geniale oplossing.

  2. XtensionKit - de adapter voor maximale flexibiliteit in de steigerverankering.

  Het belangrijke voordeel van dit systeem zit hem in de volledige onafhankelijkheid van alle soorten steigers en rastermaten. Daardoor kan elke willekeurige systeemsteiger probleemloos en veilig worden verankerd. Gegarandeerd!

 • 9. Speciaal geval 2-schalig metselwerk

  Vooral als het gaat om 2-schalig metselwerk gaan de meeste permanente ankersystemen de mist in - maar niet het isorocket® permanente steigeranker. De metselaar kan bij het maken van de voormuurschaal de ankerbehuizing al volledig verwerken en hoeft bij de steigerschroef geen steen weg te laten, om die dan later bij demontage van de steiger met veel moeite opnieuw te metselen en in te voegen. Hier kom nog een keer de geniale werking van de “zwanenhals” om de hoek kijken, die de steigerschroef effectief van het betreffende gebruikte bouwmateriaal scheidt. Daardoor is er ook de mogelijkheid om bij hergebruik van het ankerpunt, deze probleemloos aan de achterste, dragende muur te verankeren. De in de praktijk veelvuldig uitgevoerde en eigenlijk ontoelaatbare verankering in de voormuurschaal, wordt hiermee effectief voorkomen. Het anders noodzakelijke openen van de voormuurschaal en het verwijderen van de warmte-isolatie, om in het dragende metselwerk te kunnen verankeren, kan ook achterwege gelaten worden evenals het met veel moeite sluiten.

Wilt u meer weten?

Wij informeren u graag gedetailleerd over de unieke voordelen van het permanente steigeranker isorocket®.

Informatie / bestelling

U bent net zo enthousiast over isorocket® dan wij en wilt deel gaan uitmaken van de rocketstory? Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe handelspartners in Nederland! Positioneert u zich als innovatieve probleemoplosser en ga met ons in zee – dat rockt! Voor vragen en meer informatie belt u met +49 4473 9495-0 of mailt u naar rocketpartner@isorocket.de.

 • Kraftaufnahme

  Perfecte krachtabsorptie per montagepunt.

 • System Concrete

  De isorocket® Concrete-serie is speciaal voor toepassing op beton conform DIN 4426 (Duitse norm) ontwikkeld.

 • Ablängen

  Op lengte maken van het schroefkanaal met de rocketcutter (speciaal gereedschap uit de montageset).

 • Dämmung

  Schoner verwerken van het isolatiemateriaal. Ideale lastoverdracht zorgt voor stabiliteit.

 • Stopfen

  Aanbrengen van de thermische bruggenvrije afdichtplug.