Isorocket Flieger

Toegelaten systeem voor alle gangbare gevelconstructies (2-schalig metselwerk, ETICS, gordijngevel)

isorocket® permanente steigerankers zijn het enige verankeringssysteem, waarmee zowel ETICS-gevels als ook gordijngevels en 2-schalig metselwerk in hetzelfde systeem kan worden uitgevoerd. Afhankelijk van de ondergrond (metselwerk of beton) en constructiedikte veranderen alleen het type lastverdeelplaat rocketbase en de groottevarianten van de ankerbehuizing rocketbody. De oogschroef rocketbolt is bijvoorbeeld willekeurig voor elk soort permanent ander universeel inzetbaar. Bovendien bestaat bij het gebruik van isorocket® permanente steigerankers altijd de zekerheid, dat er gebruik wordt gemaakt van een volledig toegelaten verankeringssysteem ongeacht het type gevel. Er wordt volledig voldaan aan de DIN 4426 (Duitse norm) inclusief metselwerkintegratie.

Hierna tonen wij gedetailleerd de verschillende montagesituaties voor de verschillende wandconstructies:

ETICS-gevel

Montagesituatie voor het maken van een ETICS-gevel op een betonnenondergrond (ronde lastverdeelplaat). De tekeningen tonen de staat van de eerste installatie met oogschroef (rocketbolt) en de ingekorte ankerbehuizing met afdichtplug (rocketseal) na voltooiing van de gevel.

Constructie van een WDVS-gevel met isorocket Concrete. Staat van de eerste installatie met oogschroef (rocketbolt)

Constructie van een WDVS-gevel met isorocket Concrete. Staat ingekort met afdichtplug (rocketseal)

Wandonstructie met gordijngevels

Montagesituatie voor het maken van een gordijngevels op een betonnenondergrond (ronde lastverdeelplaat). De tekeningen tonen de staat van de eerste installatie met oogschroef (rocketbolt) en de ingekorte ankerbehuizing met afdichtplug (rocketseal) na voltooiing van de gevel.

Constructie van een voorgehangen achter geventileerde gevel (VHF) met isorocket Concrete. Staat van de eerste installatie met oogschroef (rocketbolt)

Constructie van een voorgehangen achter geventileerde gevel (VHF) met isorocket Concrete. Staat ingekort met afdichtplug (rocketseal)

Wandonstructie 2-schalig metselwerk

Montagesituatie voor het maken van een 2-schalig metselwerk op een betonnenondergrond (ronde lastverdeelplaat). De tekeningen tonen de staat van de eerste installatie met oogschroef (rocketbolt) en de ingekorte ankerbehuizing met afdichtplug (rocketseal) na voltooiing van de gevel.

Constructie van een 2-schalig metselwerk met isorocket Concrete. Staat van de eerste installatie met oogschroef (rocketbolt)

Constructie van een 2-schalig metselwerk met isorocket Concrete. Staat ingekort met afdichtplug (rocketseal)

Vooral als het gaat om 2-schalig metselwerk gaan de meeste permanente ankersystemen de mist in - maar niet het isorocket® permanente steigeranker. De metselaar kan bij het maken van de voormuurschaal de ankerbehuizing al volledig verwerken en hoeft bij de steigerschroef geen steen weg te laten, om die dan later bij demontage van de steiger met veel moeite opnieuw te metselen en in te voegen. Hier kom nog een keer de geniale werking van de “zwanenhals” m de hoek kijken, die de steigerschroef effectief van het betreffende gebruikte bouwmateriaal scheidt. Daardoor is er ook de mogelijkheid om bij hergebruik van het ankerpunt, deze probleemloos aan de achterste, dragende muur te verankeren. De in de praktijk veelvuldig uitgevoerde en eigenlijk ontoelaatbare verankering in de voormuurschaal, wordt hiermee effectief voorkomen. Het anders noodzakelijke openen van de voormuurschaal en het verwijderen van de warmte-isolatie, om in het dragende metselwerk te kunnen verankeren, kan ook achterwege gelaten worden evenals het met veel moeite sluiten.

Wilt u meer weten?

Wij informeren u graag gedetailleerd over de unieke voordelen van het permanente steigeranker isorocket®.

Informatie / bestelling

U bent net zo enthousiast over isorocket® dan wij en wilt deel gaan uitmaken van de rocketstory? Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe handelspartners in Nederland! Positioneert u zich als innovatieve probleemoplosser en ga met ons in zee – dat rockt! Voor vragen en meer informatie belt u met +49 4473 9495-0 of mailt u naar rocketpartner@isorocket.de.

 • Dämmung

  Schoner verwerken van het isolatiemateriaal. Ideale lastoverdracht zorgt voor stabiliteit.

 • System Concrete

  De isorocket® Concrete-serie is speciaal voor toepassing op beton conform DIN 4426 (Duitse norm) ontwikkeld.

 • Kraftaufnahme

  Perfecte krachtabsorptie per montagepunt.

 • Ablängen

  Op lengte maken van het schroefkanaal met de rocketcutter (speciaal gereedschap uit de montageset).

 • Stopfen

  Aanbrengen van de thermische bruggenvrije afdichtplug.