Isorocket Flieger

Wereldprimeur: XtensionKit – het bepaalde Xtra voor het X-voudige hergebruik van permanente steigerankers

De isorocket® permanente ankers kunnen heel eenvoudig worden hergebruikt. Afdichtplug eruit schroeven, ankerschroef erin draaien, steiger koppelen, klaar. Maar hoe komt het wanneer de ankerpunten niet kunnen worden uitgelijnd met de knooppunten van de verschillende systeemsteigers? Soms is een kleine hoogteverandering in het bodemniveau al voldoende (ophogen, bestrating, etc.). Daarom hebben wij de wereldwijd unieke XtensionKit voor isorocket® permanente steigerankers ontwikkeld. Daarmee wordt uit individuele ankerpunten een systeem gemaakt en kan elke steigerbouwer zijn systeemsteiger probleemloos en veilig verankeren: gegarandeerd!

XtensionKit: Constructie en productdetails

XtensionKit – de adapter voor maximale flexibiliteit in de steigerverankering

De XtensionKit is de sympathieke uitbreiding op het isorocket® permanente steigeranker en is tegelijkertijd de sluiting van een perfect op zichzelf staand gesloten verankeringssysteem, dat in deze vorm wereldwijd uniek is. De XtensionKit functioneert als een adapter en bestaat uit twee belangrijke onderdelen:

rocketXtension Afstelunit met koppelingsmodule

rocketXtension

De innovatieve afstelunit wordt op de plek van de oogschroef in het permanente steigeranker geschroefd en dient als opnamepunt voor de verbindingsstang rocketrail. Met behulp van de rocketXtension kunnen afstanden tot de gevel exaxt worden gereguleerd en oneffenheden over de gevelbreedte worden uitgelijnd.

rocketrail Speciale verbindingsstang

rocketrail

Een speciale verbindingsstang van verzinkt staal met versterkte holle kamer en bijbehorende verbindingselementen, die door middel van een koppelopzetstuk aan de afsteluinit rocketXtension wordt bevestigd. De rocketrail is er in verschillende lengtes, die per steekverbiniding force fit kunnen worden samengevoegd en daardoor snel en comfortabel de bestaande ankerpunten verbinden. Daarbij is de XtensionKit volledig onafhankelijk van de verschillende rastermaten van de betreffende steigerfabrikant. Helemaal naar behoefte kan de steiger aan het betreffende benodigde punt, wat in geval van twijfrel ook voor een raam of een opening in de gevel kan liggen, worden aangekoppeld.

In de gecombineerde toepassing van dit unieke systeem ontstaat voor de gevel een doorlopende “leuning” waaraan elke willekeurige bouwsteiger, onafhankelijk van diens rastermaten, veilig en vakkundig kan worden verankerd. De XtensionKit werd speciaal ontwikkeld voor het isorocket® permanente steigeranker. Alleen dit volwaardige en complete verankeringssysteem voldoet aan de eisen van de DIN 4426 (Duitse norm) met willekeurig hergebruik van de ankerpunten door alle contractpartners. Dit kan echt iedereen (opnieuw) gebruiken!

Voor de XtensionKit is al patent aangevraagd. We rekenen op een standaardbeschikbaarheid van de XtensionKit in de tweede helft van 2019.

Wilt u meer weten?

Wij informeren u graag gedetailleerd over de unieke voordelen van het permanente steigeranker isorocket®.

Informatie / bestelling

U bent net zo enthousiast over isorocket® dan wij en wilt deel gaan uitmaken van de rocketstory? Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe handelspartners in Nederland! Positioneert u zich als innovatieve probleemoplosser en ga met ons in zee – dat rockt! Voor vragen en meer informatie belt u met +49 4473 9495-0 of mailt u naar rocketpartner@isorocket.de.

 • System Concrete

  De isorocket® Concrete-serie is speciaal voor toepassing op beton conform DIN 4426 (Duitse norm) ontwikkeld.

 • Dämmung

  Schoner verwerken van het isolatiemateriaal. Ideale lastoverdracht zorgt voor stabiliteit.

 • Ablängen

  Op lengte maken van het schroefkanaal met de rocketcutter (speciaal gereedschap uit de montageset).

 • Verankerung

  Veilige verankering van de steiger met het isorocket® permanente steigeranker.

 • Stopfen

  Aanbrengen van de thermische bruggenvrije afdichtplug.