Isorocket Flieger

DIN 4426 (Duitse norm)
De Duitse norm ten aanzien van verankering van steigers aan gevels

Ons isorocket® permanente steigeranker is nog nice-to-have nog speelgoed. Integendeel, isorocket® is de consequente implementatie van de herziene DIN 4426 (Duitse norm) uit het jaar 2013, waaraan u als architect of planner in uw projecten aan moet voldoen. De veronderstelde belasting van de herziene DIN 4426, waartoe ook karakteristieke belasting behoort, is de basis van onze ontwikkeling.

Uittreksel uit de Duitse norm: DIN 4426 sub 7 (Verankering van steigers aan gevels)

Wanneer de dragende delen van een buitenmuur voorzien zijn van gevelconstructies die niet geschikt zijn voor de verankeringskrachten van tijdelijke werkplekken, dienen er permanente voorzieningen voor de verankering van tijdelijke werkplekken voor toekomstige werkzaamheden aan de gevel te worden aangebracht. Het montagebedrijf moet de inbouwlocatie en het draagvermogen bevestigen en documenteren in overeenstemming met de technische bouwbepalingen.

OPMERKING
Tot deze gevelconstructies behoren gordijngevels, systemen voor externe thermische isolatie, 2-schalig metselwerk. Voor gevelsteigers moeten de permanente voorzieningen voor de verankering als volgt worden uitgevoerd:

 • De verticale afstand tussen de verankeringsniveaus mag niet meer bedragen dan 4,0 meter.
 • De verankeringen moeten minstens worden gedimensioneerd worden voor de volgende kenmerkende belastingen:
  1. rechthoekig ten opzichte van de gevel 2,25 kN per meter gevellengte,
  2. parallel ten opzichte van de gevel 0,75 kN per meter gevellengte.
 • Wanneer de verticale afstand minder dan 4,0 m bedraagt, mogen de krachten in verhouding worden verminderd. Bij gebouwranden (bijv. dakranden, hoeken van gebouwen) moeten de opgegeven krachten worden verdubbeld.
 • Verankeringsvoorzieningen kunnen achterwege worden gelaten wanneer
  • er bouwliften en hangsteigers aanwezig zijn, of
  • wanneer de dakrandhoogte niet hoger is dan 8 m.

OPMERKING
Meer informatie vindt u in de brochure “Steigers voor werkzaamheden aan gevels met systemen voor externe thermische isolatie (ETICS)”.

Met onze innovatieve isorocket® permanente steigeranker geven wij u exact het gereedschap in de hand waarmee u vanaf het begin veilig en DIN-overeenkomstig kunt plannen. Met de unieke componentenconstructie en de duurzame focus op gevelbescherming, bieden wij u met het isorocket® permanente steigeranker bovendien niet alleen een overtuigende, maar ook een ongeëvenaarde toegevoegde waarde.

Wilt u meer weten?

Wij informeren u graag gedetailleerd over de unieke voordelen van het permanente steigeranker isorocket®.

Informatie / bestelling

U bent net zo enthousiast over isorocket® dan wij en wilt deel gaan uitmaken van de rocketstory? Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe handelspartners in Nederland! Positioneert u zich als innovatieve probleemoplosser en ga met ons in zee – dat rockt! Voor vragen en meer informatie belt u met +49 4473 9495-0 of mailt u naar rocketpartner@isorocket.de.

 • Verankerung

  Veilige verankering van de steiger met het isorocket® permanente steigeranker.

 • Dämmung

  Schoner verwerken van het isolatiemateriaal. Ideale lastoverdracht zorgt voor stabiliteit.

 • Kraftaufnahme

  Perfecte krachtabsorptie per montagepunt.

 • System Concrete

  De isorocket® Concrete-serie is speciaal voor toepassing op beton conform DIN 4426 (Duitse norm) ontwikkeld.

 • Anstrich

  Schonere schilderswerkzaamheden om het isorocket® permanente steigeranker.